Дизайнерът Евгени Петков-Eugenio представя своята колекция UTOPIA в шоурама на улица

...
Дизайнерът Евгени Петков-Eugenio представя своята колекция UTOPIA в шоурама на улица
Коментари Харесай

Наш дизайнер показва съвременната малка черна рокля

Дизайнерът Евгени Петков-Eugenio представя своята сбирка UTOPIA в шоурама на улица „ Иван-Асен “№22. Колекцията показва концепцията за нежна, само че буйна същина, скрита в мощна обвивка, по този начин както днешните дами наподобяват мощни и недостъпни извън, само че в това време нежни и буйни от вътрешната страна. Непреходно елегантна, типичен женствена и несъмнено екологична, новата сбирка на Eugenio е въодушевена от нереалното изкуство на френския художник Pierre Soulages и неговата поредност картини, приключени през май 1953 година



Преобладаващият в тях черен цвят, наименуван „ черна светлина “, е водещ и в зимната сбирка на марката, само че не с цел да ни натъжи, а с цел да ни потопи в тайнственост. Графичната гама на сбирката, включваща черно, сиво и бяло, е разчупена с блестящо алено и лилаво като знак на дълбоките усеща и пристрастеността.

Дизайнерът Евгени Петков не изневерява на стила си и ни сервира красиво направени сака, стегнати корсети, разголени рамена и подчертани талии. Един от главните акценти в сбирката е “малката черна рокля ”, която е показана в настоящи нови силуети и изтънчени платове. Неостаряваща класика, която е наложителна основа на всеки дамски дрешник. Палтата са направени от мека вълна и следват извивките на тялото, като талията е подчертана от спомагателни колани. Полите и панталоните са с висока талия за образно удължение на фигурата.

Точно както в картините на Pierre Soulage, в новата зимна сбирка на Eugenio ще забележите наслоение на текстури и геометрична игра в употребяваните материи. Платовете по традиция са памук, коприна, вълна, както и рециклиран полиестер. По-голяма част от употребяваните материали са рециклирани и dead stock. Събитието е част от годишната стратегия на ИВАН АСЕН 22 за показване и поддръжка на модерни дизайнери и се реализира с поддръжката на Национален фонд „ Култура “ по програмата „ Едногодишен грант “.

22.-31.10.2022
София, ул.Иван Асен II.22, ет.1

оpen doors weekend: 22. и 23.10. от 14:00 – 20:00 ч.
с welcome-drink от AYA Estate

последващи дати за визити:
24., 25., 30. и 31.10. със поръчка на ЛС
 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР